Θα χρειαστείτε:
- 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
- 225 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 150 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
- 300 γρ. μέλι
- 225 ml νερό
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς, τοποθετείτε σε μια φόρμα για κέικ (36 εκ)
μια λαδόκολλα την οποία έχετε αλευροβουτυρώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ και τη ζάχαρη και ανακατεύτε καλά.
Προσθέτετε στο μπολ τα αυγά, το ηλιέλαιο, 225 ml νερό (κρύο) και το μέλι και ανακατεύτε καλά με ένα
σύρμα χειρός μέχρι το αλεύρι να διαλυθεί. (το μείγμα θα είναι νερουλό)
Ρίχνετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε για 1 ώρα και 35 λεπτά.
Αφαιρείτε απο το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει στη φόρμα για 20 λεπτά και μετά το
αναποδογυρίζετε σε μια σχάρα.