Σε τσαγερό με καπάκι ρίχνουμε λίγα φύλλα από κάθε βότανο (η μέντα γενικά έχει την τάση να κυριαρχεί
σαν γεύση, οπότε κανονίζουμε την ποσότητα αναλόγως πώς μας αρέσει) και γεμίζουμε με βραστό νερό.
Σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 5 ώς 8 λεπτά. Όσο περισσότερο μένουν τα βότανα στο νερό, τόσο πιό έντονο
γίνεται το τσάϊ, προσοχή όμως, άν μείνουν πολύ παραπάνω θα πικρίσει και δεν θα είναι κατάλληλο για να το πιούμε.
Σερβίρουμε από το τσαγερό κατ’ευθείαν στα φλυτζάνια (άν έχει εσωτερική σίτα) αλλιώς σουρώνουμε σε ένα
δυχτάκι πάνω από το φλυτζάνι και διαλύουμε από μία κουταλιά μέλι.
Το φασκόμηλο και ο σιδερίτης είναι δυναμωτικά και ενισχύουν τις άμυνες του οργανισμού απέναντι στα κρυολογήματα ενώ έχουν και επουλωτικές δράσεις. Η μέντα καθαρίζει τις αναπνευστικές οδούς και αποσυμφορίζει
από το “μπούκωμα”, έχει αντιμικροβιακή δράση και ηρεμεί το στομάχι καθώς είναι και χωνευτική.